Jättifestivaali Coachella siirrettiin syksyyn – järjestäjä ei ota riskejä koronaviruksen kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ikääntyneille ja sairaille hengenvaarallinen koronavirus jyllää maailmalla. Se saattaa myös vaikeuttaa muiden sairaiden tai tapaturmapotilaiden pääsyä hoitoon viedessään valtaosan sairaaloiden kapasiteetista. Yhdysvalloissa on ryhdytty rajoittamaan yleisötapahtumia.

Yksi tapahtumista on legendaarinen Coachella-festivaali, mikä on nyt siirretty järjestäjien toimesta ensi syksyyn. Huhtikuulle suunniteltu Coachella Valley Music and Arts Festival järjestetään koronaviruksen vuoksi vasta lokakuussa. Järjestäjä ei halua ottaa ylimääräisiä riskejä.

Festivaalin pääesiintyjänä on muun muassa paluun keikkalavoille tekevä Rage Against the Machine. Lokakuussa järjestettävän superfestivaalin esiintyjien joukossa ovat myös Travis Scott, Calvin Harris ja Big Sean. Järjestäjät päättivät siirtää tapahtumaa terveysviranomaisten suosituksesta.