Vapaaehtoisiin tartutetaan koronavirus – tienaavat jopa 4 000 euroa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miltä kuulostaisi tienata kahdessa viikossa yli neljän tuhannen euron edestä rahaa minimaalisella työpanoksella? Entäpä jos se tarkoittaisi tämän hetken pelätyimpiin lukeutuvaan virukseen sairastumista? Brittiläinen lääketieteen yritys Hvivo etsii kokeisiinsa 24 vapaaehtoista. Heihin tartutetaan koronavirus, tarkoituksena yrittää löytää rokote yli tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa tappaneelle taudille.

Vapaaehtoisille suoritetaan lukuisia testejä ennen valintaa karanteenissa suoritettavaan kokeeseen. Vapaaehtoisille ei kuitenkaan tartuteta koronaviruksen nyt maailmalla leviävää Covid-19 -muotoa. Sen sijaan heihin tartutetaan OC43 tai 229E -viruskannat, jotka ovat koronaviruksen lievemmpiä ja vähemmän aggressiivisia muotoja.

Lontoossa toimiva Hvivo on The Times of London -lehden muaan yksi lukuisista lääketieteen yrityksistä jotka etsivät parhaillaan rokotetta koronavirukselle. Koronavirustartuntoja on tähänmennessä todettu maailmanlaajuisesti yli 100,000 kappaletta.