Suomalaiset artistit kaaosmaisessa tilanteessa: ”Tämän kevään keikat on peruttu ”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinasta alkunsa saanut koronavirus iski lopulta odottamattoman rajusti Eurooppaan ja myös Suomeen. Viime viikon torstaina hallitus viimein heräsi epidemiaan ja kielsi kaikki yli 500 ihmisen tilaisuudet. Päätös vaikutti nopeasti viihde- ja kulttuurialalla, jossa työskentelevien tuhansien ihmisten työt katosivat kertaheitolla kuukausiksi.

Eilen hallitus ilmoitti, että yli kymmenen ihmisen tilaisuudet kielletään, joten perinteisten bändikeikkojen ja teatteriesitysten järjestäminen muuttui mahdottomaksi. Tilanne on saanut lukemattomat viihdealan ammattilaiset purkamaan tuntojaan sosiaalisessa meidassa. Kevätkausi on usein kiireistä aikaa artisteille, mutta nyt siihen tuli jokaiselle artistille, soittajalle ja roudarille pakollinen pitkä keikkatauko.

– Hyviä koti/etäpäiviä kaikille. Elämme erikoisia aikoja, päivä ja hetki kerrallaan. Otan rennosti, hengittelen ja seuraan mitä maailmassa tapahtuu tämän pakkopysähdyksen aikaan, Laura Voutilainen kirjoitti.

– Haikein mielin joudumme ilmoittamaan, että tämän kevään keikat on peruttu koronaviruspandemian takia. Toivotaan, että näillä toimilla saataisiin tää homma kuriin niin, että kesällä keikkaileminen olis mahdollista. Perutuille keikoille pyritään totta kai löytämään uudet päivät jollain aikavälillä, Roope Salminen ja Koirat kirjoitti.

Tilanne tulee vaikuttamaan merkittävästi tuhansien viihdealasta elantonsa saavien elämään, sillä monet toimivat alalla pienyrittäjänä, jolloin yhteiskunnan tukiverkko ja sosiaaliturva ovat tunnetusti aivan toista luokkaa kuin palkansaajille. Monet artistit ja yhtyeet aikovat jatkaa keikkailuaan, mutta ilman yleisöä. He nimittäin järjestävät konsertteja verkossa suorina lähetyksinä.