Poliisilta vakava määräys: ”Pysy kotona ja vältä lähikontakteja”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viranomaisten määräykset on nyt otettava vakavasti. Poliisihallitus on järjestänyt tiedotustilaisuuden, jonka viesti on lyhyt ja ytimekäs: Pysy kotona ja vältä lähikontakteja.

Jokainen suomalainen on nyt avainasemassa koronaviruspandemian torjunnassa. Poliisihallituksen mukaan kaikkien toimilla on nyt vaikutusta siihen, kuinka nopeasti pääsemme takaisin normaaliin arkeen. Poliisi valvoo poikkeusoloissa sille kuuluvia tehtäviä, mutta vastuu on jokaisella itsellään siitä, että noudattaa viranomaisten määräyksiä.

Poliisi valmistautuu pyytämään virka-apua puolustusvoimilta ja raja-vartiolaitokselta, poliisikouluopiskelijoilta sekä eläköityneiltä poliiseilta. Virkavalta hoitaa myös muita poliisille kuuluvia tehtäviä, mutta asiakkaiden tulee ilmoittaa aina poliisille jos on sairas. Viruksen levittäminen on vakava rikos.

– Vastuu on nyt kaikilla ja tämä on koko yhteiskunnan yhteinen ponnistus. Pysy kotona ja vältä lähikontakteja, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Lisätietoja: Poliisi.