Varoititko ystäviäsi Fabrizio Brambillasta? Levitit juuri huijausviestiä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin sosiaalinen media Facebook on tuonut noin puolentoista miljardin käyttäjämäärällään verkkoon uudenlaisia huijauksia, joihin moni sosiaalisen median käyttöön tottumaton helposti lankeaa. Rikollisten toimesta tehtävien huijausten lisäksi sosiaalisessa mediassa leviävät usein myös pilan päiten tehdyt huijaukset, jotka leviävät kulovalkean tavoin.

Eräs huijareiden klassikoista on kiertokirje-tyylinen viesti, joka on esimerkiksi varoitus jostain tietystä Facebook-käyttäjästä. Parhaillaan suomalaisten käyttäjien keskuudessa leviää jälleen kerran viesti, joka esittää varoitusta Fabrizio Brambilla -nimisen huijarin kaveripyynnön hyväksymisestä. Moni jakaa viestin tänäänkin suurelle joukolle ystäviään ymmärtämättä, että nimenomaan varoitus on se huijaus. Tällaisia kiertokirjeitä ei tule jakaa edelleen.

– Ilmoita kaikille yhteystietoluettelossasi oleville henkilöille, etteivät ne hyväksy Fabrizio Brambillaa. Hänellä on valokuva koiran kanssa. Hän on hakkeri ja järjestelmä on linkitetty Messenger-tiliisi. Jos jokin kontakteistasi hyväksyy sen, sinut myös hakkeroidaan, joten varmista, että kaikki ystäväsi tietävät. Kiitos, viestissä varoitetaan.