Easyjet suunnittelee sähkölentokoneiden käyttöä – edullisempaa ja ympäristöystävällisempää

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Halpalentoyhtiö Easyjetin matkustajat saattavat tulevaisuudessa lentää nykyistä ekologisemmin. Yhtiö on aloittanut yhteistyön yhdysvaltalaisen Wright Electronicin kanssa sähkölentokoneiden kehittelemiseksi.

Yhtiöt työstävät 186-paikkaisen lentokoneen tarpeisiin vastaavaa 1,5 megawattin sähkömoottoria. Tavoitteena olisi, että sähkölentokoneilla voitaisiin tehdä kerralla noin 500 kilometrin matkoja. Näin ollen koneilla voitaisiin toteuttaa esimerkiksi Lontoon ja Amsterdamin välisiä matkoja.

Sähköisten lentokoneiden suurin etu olisi nykyisiä malleja pienempi hiilinjalanjälki. Myös polttoainekulut alenisivat ja koneista aiheutuisi vähemmän meluhaittaa.

Wright Electric suunnitteleee aloittavansa sähkölentokoneiden koelennot vuonna 2023. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, saattavat ensimmäiset matkustajakoneet nousta taivaalle Reuters-uutistoimiston mukan vuonna 2030.