Koronaviruksella yllättävä vaikutus – musiikin suoratoisto väheni

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtuben ja Netflixin kaltaisten videoiden suoratoistopalveluiden suosio on kasvanut ihmisten paetessa koronavirusta koteihin. Musiikin suoratoistopalveluissa tilanne vaikuttaa sen sijaan olevan ainakin toistaiseksi päinvastainen.

Musiikin suoratoisto väheni 3,5 prosentin verran 19. maaliskuuta päättyneellä viikolla. ChartData-palvelun mukaan musiikin on-demand -videopalveluiden suosio sen sijaan kasvoi kyseisellä viikolla seitsemän prosentin edestä.

Genius-sivuston mukaan musiikin suoratoiston epäillään vähentyneen ainakin osittain etätyöskentelyn lisääntymisestä, sillä monilla ihmisillä on tapana kuunnella musiikkia suoratoistopalveluista työmatkojensa aikana. Vielä suoratoistopalveluja kovemman kolauksen koronapandemia on aiheuttanut fyysisten levyjen myyntiin. Sen kerrotaan laskeneen viime viikon aikana jopa 27,6 prosentin verran.