Uusimaa on nyt eristetty – poliisi pystytti tiesulut puoliltaöin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taistelu koronavirusta vastaan on nyt virallisesti ottanut uuden historiallisen askeleen, kun Uudenmaan maakunta eristettiin muusta Suomesta kello 00.00 viime yönä. Aiemmin perjantaina eduskunta hyväksyi päätöksen, joka astui voimaan puoliltaöin. Tuolloin kaikki sujui poliisiylijohtaja Kolehmaisen mukaan odotetusti.

Teiden sulkemisen jälkeen tähän mennessä liikenne on ollut pääasiassa tavaraliikennettä, ja vasta maanantaiaamu tulee näyttämään millaisia ruuhkia tiesuluille lopulta syntyy. Koronaviruksen myötä henkilöautoliikenne on ollut jo päiviä selvästi tavallista hiljaisempaa. Uudenmaan sulkemiseen on jatkossa kiinnitetty päivittäin noin 700 poliisia ja lisäksi puolustusvoimille on esitetty virka-apupyyntö.

Viime yönä noin puoli tuntia Uudenmaan eristämisen jälkeen poliisi julkaisi listan kolmestakymmenstä tiesulusta, joiden lisäksi maakunnan eristämistä valvotaan myös liikkuvilla partioilla. Listalla ovat kaikki suurimmat tiet, mutta myös runsaasti maantietason pikkuteitä. Liikkuvat partiot pitävät silmällä erityisesti pikkuteitä, joille ei ole pystytetty varsinaisia tiesulkuja.