Koronaviruksesta kakkatsunami – viemärit tukkeutuivat sinne kuulumattomista esineistä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Päivittäistarpeiden hamstraus on johtanut lukuisissa maissa wc-paperin katoamiseen kauppojen hyllyiltä. Ilman vessapaperia jääneet ovat joutuneet pyyhkimään takapuolensa nenäliinoihin ja kosteuspyyhkeisiin, mikä puolestaan on johtanut uuteen ongelmaan.

Vessanpönttöihin kuulumattomat asiat ovat jo johtaneet viemäreiden tukkeutumiseen Australian Queenslandissa. Alas vedetyt kosteuspyyhkeet, sanomalehdet nenäliinat, talouspaperit ja jopa vanhat vaatteet ovat öljyn ja rasvan kanssa muodostaneet viemäreihin ABC-uutissivuston mukaan niin sanottuja rasvavuoria.

Australiassa kakkatsunamiksi kutsuttu ilmiö on vaikuttanut viemäreiden lisäksi jo esimerkiksi vedenpuhdistamoiden toimintaan. Paikallisten viranomaisten mukaan viemäreiden puhdistaminen tulee kalliiksi. Ihmisiä onkin jouduttu muistuttamaan siitä, että vessanpönttöön kuuluvat ainoastaan virtsa, uloste ja vessapaperi ja kaikki muu jäte puolestaan roskikseen.

 

A massive influx of wipes and paper towel are being noticed at our sewage treatment plants state-wide. 😔💩We understand…

Publiée par TasWater sur Mercredi 25 mars 2020