Koronavirukseen kuollut vanhus kieltäytyi hengityskoneesta – halusi säästää sen nuoremmille

Ohhoh! · Tim Isokivi

90-vuotias koronavirukseen kuollut nainen on noussut otsikoihin epäitsekkään tekonsa ansiosta. Hän uhrautui nuorempien potilaiden puolesta kieltäytymällä hoidosta.

Belgialainen Suzanne Hoylaerts toimitettiin sairaalaan 20. maaliskuuta hänen terveydentilansa heikennyttyä nopeasti. Nainen kuitenkin kieltäytyi hengityskoneesta ja pyysi lääkäreitä säästämään sen nuoremmille potilaille.

– Minulla on jo ollut hyvä elämä, Hoyleartsin kerrotaan todenneen lääkäreille Metro-lehden mukaan.

Naisen tytär oli pahoillaan siitä, ettei hän voinut jättää hyvästejä karanteeniin joutuneelle äidilleen. Tyttärellä ei ole hajuakaan siitä miten vanhus sairastui virukseen. Hänen kerrotaan nimittäin pysytelleen kotonaan viranomaisten määräyksestä.