Poliisi varoittaa koronahuijareista: ”Kohteena erityisesti iäkkäämmät ihmiset”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eletään parhaillaan poikkeustilaa, ja miljoonat ihmiset viettävät pääosan päivästään sisätiloissa. Monet vanhukset ovat niin ikään kodeissaan vailla lasten ja lastenlasten seuraa, ja samalla he altistuvat huijareiden rikoksille tavallista enemmän. Nyt poliisi varoittaakin, että liikkeellä on koronahuijareita.

– Poliisin tietoon on tullut erilaisia tapauksia, joissa huijarit ovat hyödyntäneet koronaan liittyviä pelkoja etenkin Uudellamaalla. Huijarien kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset. Huijarit ovat tehneet muun muassa koronatarkastuksia, tarjonneet ruokapalveluita tai esiintyneet terveysviranomaisina, poliisi kirjoittaa.

Viranomaisten mukaan asuntoihin on menty esimerkiksi asentamaan koronasuodattimia, mutta samalla asunnoista on varastettu rahaa ja arvoesineitä. Poliisi kehottaa kansalaisia valppauteen ja suhtautumaan terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä tarjoamaan apuaan tai asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen. Koko tiedote löytyy tästä.

View this post on Instagram

Koronaepidemia on saanut huijarit liikkeelle. Poliisin tietoon on tullut erilaisia tapauksia, joissa huijarit ovat hyödyntäneet koronaan liittyviä pelkoja etenkin Uudellamaalla. Huijarien kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset. Poliisin tietoon tulleissa rikoksissa huijarit ovat tehneet muun muassa "koronatarkastuksia", tarjonneet ruokapalveluita tai esiintyneet terveysviranomaisina. Uudellamaalla poliisin tiedossa on ainakin kolme tekoa, joissa uhrien kotiin on menty asentamaan koronasuodattimia ja samalla anastettu käteistä, kultakelloja ja kultakoruja. – Kehotamme nyt kansalaisia valppauteen ja suhtautumaan terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä, jotka tarjoavat apuaan tai asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen. Painotamme poliisista, että poliisit eivät tarjoa minkäänlaisia palveluja asunnon tarkastuksiin liittyen tai tee mitään koronatarkastuksia ovelta ovelle, kertoo rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista. Tiedote kokonaisuudessaan: https://bit.ly/3dN1EQA #pysykotona #koronafi #poliisi

A post shared by Suomen poliisi (@suomen_poliisi) on