Filippiinien presidentti: ”Karanteenia vastustavat ammutaan!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on sanonut, että hän ei hyväksy maan karanteenimääräyksiä rikkovia. Hän on käskenyt poliiseja ja puolustusvoimia ampumaan kaikki niskuroitsijat hengiltä. Presidentin mukaan karanteenia rikkovat aiheuttavat vaaran terveysdenhoidolle.

Filippiineillä on rekisteröity noin sata koronaviruskuolemaa ja yhteensä 2.300 tartuntaa kolmen viikon aikana. Kansallinen poliisi on ymmärtänyt presidentti Rodrigo Duterten määräyksen lähinnä vakana käskynä kansalaisilleen pysyä kotona. Mies sanoi televisiolähetyksessä, että nyt on elintärkeää kaikkien pysyä kotona ja ehkäistä siten vaarallisen koronaviruksen leviämistä, CNBC uutisoi.

– Määräykseni poliisille ja puolustusvoimille on, että mikäli he kohtaavat ongelman ja tilanteen, jossa henkilö niskuroi ja koette henkenne olevan vaarassa, niin ampukaa hänet hengiltä, Duterte määräsi.