Martti Suosalo voitti Bafta-palkinnon – upeasta roolista suomalaispelissä

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan suomalaisnäyttelijä Martti Suosalo on voittanut brittiläisen Bafta-järjestön pelipalkinnon. Tähti palkittiin hänen roolistaan suomalaisyhtiö Remedyn Control-pelissä.

Suosalo esittää Controlissa Ahti-nimistä talonmiestä. Palkinto annettiin näyttelijälle parhaan sivuosan roolista. Ehdolla olivat muun muasssa 007 Spectre -elokuvasta tunnettu Lea Sydoux ja lukuisia videopelirooleja tehnyt Troy Baker.

Brittiläinen Bafta-järjestö jakaa vuosittain niin elokuva-, televisio- kuin pelialankin palkintoja. Remedyn viime vuonna ilmestynyt Control oli Baftan tämänvuotisessa peligaalassa ehdolla yhteensä 11 kategoriassa. Remedy tunnetaan myös muun muassa arvostusta ympäri maailmaa keränneistä Max Payne ja Alan Wake -peleistä.