Euroviisuhalli muuttuu valtavaksi koronasairaalaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevään yleisötapahtumia jouduttiin perumaan eri puolilla maailmaa koronapandemian vuoksi, eivätkä Euroviisut olleet poikkeus. Musiikkikilpailu oli tarkoitus järjestää Hollannin Rotterdamin Ahoy-konserttihallissa.

Euroviisujen sijaan Ahoy ollaan nyt ottamassa tässä maailmantilanteessa kiireellisempään käyttöön. 54 000 neliömetrin tila muutetaan Reuters-uutistoimiston mukaan sairaalaksi. Huhtikuun puolivälistä alkaen Ahoyssa tullaan sairaaloiden tilanpuutteen vuoksi hoitamaan niin koronaviruspotilaita kuin muistakin sairauksista ja vammoista kärsiviä.

Koronavirustartuntojen määrä kasvoi räjähdysmäisesti Hollannissa 27. helmikuuta kirjatun ensimmäisen tapauksen jälkeen. Tartuntoja on todettu toistaiseksi yli 11 750 kappaletta. Tautiin kuolleita on massa 846 kappaletta.