Rattijuoppo varasti auton Hämeenlinnassa – mieheltä löydettiin kolme passia ja teräase

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Parikymppinen ajo-oikeudeton mies oli varastanut henkilöauton ja lähtenyt ajamaan sillä päihtyneenä Hämeenlinnassa torstaina. Miehestä tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen. Matkalla poliisit saivat tietää auton ajautuneen ulos tieltä.

Auton kuljettajana ollut mies oli poistunut ulosajopaikalta. Poliisit löysivät tuntomerkkeihin sopivan miehen ja ottivat hänet kiinni. Paikkatutkinnassa selvisi, että mies oli oli ajautunut autollaan tienpenkkaan ja suistunut sen jälkeen toiselle puolelle tietä ojaan. Auto törmäsi puuhun ja vaurioitui.

Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kannabikselle. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa kääntöveitsi ja kolme hänelle kuulumatonta passia. Mies vietiin sairaalaan mahdollisten vammojen tarkastusta varten.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä kyseisiin rikoksiin.