Eläintarhassa asuva tiikeri sairastui koronavirukseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronavirus COVID-19 on levinnyt maailmalla nyt jo kuukausien ajan, mutta kaikki taudin yksityiskohdat eivät ole edelleenkään selvillä. Aiemmin tutkijat epäilivät, että virus ei vaikuta eläimiin. Myöhemmin kuitenkin huomattiin, että myös lemmikit voivat sairastua koronavirukseen.

Nyt Daily Mail -sivusto uutisoi, että Yhdysvalloissa eläintarhan eläinten joukossa on todettu koronavirusta. New Yorkissa Bonx Zoo -eläintarhassa hoitajat olivat huomanneet, että Nadia-niminen tiikeri oli alkanut yskimään. Kuivan yskän vuoksi tiikeri oli testattu koronaviruksen varalta, ja testi oli osoittautunut positiiviseksi.

Yhteensä seitsemällä eläintarhan kissapedolla uskotaan olevan koronavirus. Koronavirus oli tarttunut eläimiin työntekijältä, joka ei ollut töissä ollessaan vielä oirehtinut. Työntekijän hoidossa olevilla tiikereillä ja leijonilla on huomattu kuivaa yskää ja ruokahaluttomuutta, minkä vuoksi taudin uskotaan tarttuneen jokaiseen työntekijän hoidokkiin. Tiikerien ja leijonien uskotaan kuitenkin paranevan koronaviruksesta melko nopeasti.