Koronakaranteeni lisäsi Facebookin huumorisivujen suosiota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on parhaillaan miljardeja ihmisiä joko vapaaehtoisessa tai pakotetussa karanteenissa, joten kotona kulutettavat viihdepalvelut ovat olleet valtavassa kasvussa. Esimerkiksi Netflix joutui äskettäin alentamaan kuvanlaatua, jotta se voisi vastata lisääntyneeseen kysyntään.

Samaan aikaan ihmiset hakevat viihdettä aiempaa enemmän myös verkkomedioista ja sosiaalisesta mediasta. Negatiiviset koronauutiset täyttävät nykyisin iltapäivälehdet ja televisiouutiset, joten vastapainoksi on hyvä hakea positiivisia ja hauskoja asioita verkossa. Erilaiset meemit, kissavideot, hauskat sattumukset ja mokakoosteet ovat tehokas tapa saada ajatukset hetkeksi pois epidemiasta.

Eräs koronakriisissä kasvuloikan saaneista on Facebookissa toimiva Aikuisten huumoriryhmä, jonka jäsenmäärä kasvaa nyt sadoilla ihmisillä päivittäin. Ryhmässä jäsenet voivat viihdyttää muita julkaisemalla hauskaksi ja viihdyttäväksi katsomaansa sisältöä. Toinen hieman vastaava sivu on Aikuisten Huumorivitsisivu K-18, jonka näyttökerroissa on nähty kuukaudessa peräti 65 prosentin kasvuloikka.