Suomeen julistettiin perherauha – poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on asettanut ihmiset karanteeniin ja kotiin. Valitettavasti koti ei ole kaikille turvallisin paikka, joten Suomeen julistettiin viime viikon lauantaina 4. huhtikuuta perherauha. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Perheiden sisällä olevat jännitteet saattavat purkautua poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Aikuiset saattavat nauttia tavallista enemmän alkoholia ja käyttäytyä uhkaavasti. Perherauhaan kuuluu kampanjointi tahoista, joiden kautta voi saada apua matalalla kynnyksellä.

Esimerkiksi A-klinikkasäätiö tarjoaa apua alkoholiongelmiin etänä. Verkkoterapia toteutetaan omalta kotisohvalta videoyhteyden välityksellä. Jos joudut kotonasi, parisuhteessasi tai läheisesi seurassa pelkäämään tai olemaan varuillasi, ihmissuhteesi ei ole sellainen kuin sen pitäisi olla. Älä odota, että tilanne pahenee tai anna sen edes jatkua sellaisenaan. Nollalinja auttaa väkivaltatilanteissa.