Hong Kongin protestit jatkuvat koronasta huolimatta – mielenosoittajat siirtyivät Animal Crossing -peliin

Digi Pelit · Tim Isokivi

Hong Kongin pitkään jatkuneet mielenosoitukset keskeytyivät alkuvuodesta Kiinassa puhjenneen koronapandemian vuoksi. Protestit ovat kuitenkin jatkuneet virtuaalisessa muodossa.

Disney julkaisi taannoin valtavan suosion saavuttaneen Animal Crossing: New Horizons -pelin. Hongkongilaiset pelaajat ovat käyttäneet hyödykseen pelin muokattavuutta ja julkaisseet hahmoillaan Kiinan hallitusta kritisoivia viestejä. Pelissä on nähty muun muassa presidentti Xi Jingpingin vastaisia julisteita.

Animal Crossing: New Horizonsin käyttäminen protestitarkoituksiin johti lopulta pelin pois vetämiseen Nintendon Kiinan verkkokaupan valikoimista. Peliä ei Vice-lehden mukaan oltu virallisesti julkaistu Manner-Kiinassa, mutta se oli mahdollista ostaa ulkolaisia tuotteita myyvistä kaupoista.