Donald Trump haluaa lopettaa karanteenin – koska kyllästyi uusintoihin televisiossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla jylläävä koronaviruspandemia on keskeyttänyt myös pohjoisamerikkalaiset urheilusarjat. Yhdysvalloissa on ammattilaisliigat muun muassa koripallossa, jääkiekossa, baseballissa ja amerikkalaisessa jalkapallossa. Suurimmat sarjat ovat olleet tauolla maaliskuusta asti.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ehdottanut, että urheilusarjat käynnistettäisiin uudelleen. Hän on kertomansa mukaan kyllästynyt katsomaan 14 vuotta vanhoja baseball-otteluita. Hänelle ei riittäisi pelkkä televisionäkyvyys, vaan urheiluotteluihin liittyvä yhteisöllisyys ja katsomossa vieri vieressä istuminen, AFP uutisoi.

Monet liigat ovat siirtäneet kautensa ensi syksyyn. Urheilujohtajat seuraavat terveystilannetta ja suunnitelmissa muun muassa on sarjojen pelaaminen yhdessä ja tietyssä paikassa useiden eri areenoiden sijaan. Ainoa keino suojautua COVID-19 -virukselta on pysyä kotona ja välttää ihmiskontakteja.