Lääkärit varoittavat: Kannabis pahentaa koronan oireita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä maailmanlaajuisesti leviävä uusi koronavirus aiheuttaa kantajalleen äkillisen infektion hengitysteihin. Oireet muistuttavat flunssaa ja niihin kuuluu yleensä kuiva yskä ja kuume. Nyt tutkijat ovat huomanneet, että kannabiksen polttaminen vaikuttaa myös siihen miten rajuja koronaviruksen oireet ovat.

Keuhkosairauksiin erikoistunut tohtori Albert Rizzo on ollut erityisen huolissaan ihmisistä, jotka polttavat tupakkaa tai kannabista. Rizzo kertoi Daily Mail -sivuston mukaan kannabiksen aiheuttaman kuivan yskän muistuttavan hyvin paljon yskää, jollaisen myös koronavirus aiheuttaa. Lääkärin mukaan polttaminen myös pahentaa koronaviruksen oireita.

Kannabiksen polttaminen aiheuttaa keuhkoissa jo valmiiksi pienen tulehdustilan, joka voi koronaviruksen tarttuessa kasvaa hyvin vaikeaksi tulehdukseksi. Koronaviruksen voi sairastaa jopa oireettomasti tai pienillä oireilla, mutta päästessään keuhkoihin saakka se voi aiheuttaa keuhkokuumetta ja niin vaikeaa hengenahdistusta, että henkilö tarvitsee sairaalahoitoa. Lääkärin mukaan jo hyvin vähäinen ja satunnainen kannabiksen polttaminen pahentavat koronaviruksen oireita.