Virus leviää Facebookin yksityisviesteissä – älä avaa tällaista videota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook yli 1,5 miljardilla käyttäjällään houkutteleva alusta rikollisille ja nettihuijareille, ja palvelussa leviääkin usein erilaisia huijauksia kiertokirjeitä. Parhaillaan suomalaisten käyttäjien keskuudessa leviää virus, joka siirtyy käyttäjältä toiselle Messenger-yksityisviesteillä.

Facebookissa leviävä huijausvideo

Virus on naamioitu näyttämään videolinkiltä ja sen yhteydessä lukee houkuttelevasti ja kirjoitusvirheen kanssa ”Näytät tässä videossa”. Tarkoituksena on saada käyttäjä klikkaamaan linkkiä, minkä jälkeen huijarit pääsevät levittämään virusta edelleen käyttäjän Facebook-kavereille.

Mikäli saat kaveriltasi yllä olevan kuvan kaltaisen viestin, älä klikkaa videota tai sen linkkiä. Sen sijaan voit vastata kaverillesi ja varoittaa häntä viruksen levittämisestä. Tuolloin hän voi varoittaa esimerkiksi omalla Facebook-seinällään muitakin kavereitaan, jotta he osaavat olla klikkaamatta linkkiä.