Poliiseilla on omakotitalomurtojen omaisuutta – tunnistatko omaksesi?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi pyytää viime vuonna asuntomurron kohteeksi joutuneita tunnistamaan takavarikoitua omaisuutta. Takavarikoitu omaisuus on kuvattu, numeroitu sekä lajiteltu tuotetyypeittäin. Tavarat ovat peräisin vuoden 2019 heinäkuun ja joulukuun välillä tapahtuneista murroista.

Kuvat takavarikoidusta omaisuudesta on nähtävissä Itä-Suomen poliisilaitoksen internetsivulla. Tavarat ovat peräisin muun muassa Liettuassa tehdyistä kotietsinnöistä. Rikoksiin epäiltyjä tekijöitä on otettu kiinni ja vangittu. Takavarikoidut esineet uskotaan olevan peräisin pääasiassa omakotitalomurroista, jotka ovat tapahtunet eri puolilla Suomea 20.07.–16.11.2019 välisenä aikana.

Poliisi on takavarikoinut huomattavan määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta kuten koruja, kelloja ja muuta omaisuutta. Osa takavarikoiduista omaisuudesta ei ole välttämättä rahallisesti arvokas, mutta on poliisille tutkinnallisesti tärkeää, että saadaan selvitettyä anastetun omaisuuden alkuperä. Tutkinnassa kaikille takavarikoidulle omaisuudelle ei ole toistaiseksi löytynyt omistajaa.

Jos olet joutunut asuntomurron uhriksi heinäkuun-joulukuun 2019 välillä ja tunnistat jonkun esineistä omaksesi, niin ota yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitoksen tutkijoihin ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, soittamalla vihjenumeroon 0295415232 tai ota suoraan yhteyttä lähimpään poliisiin.

Yhteydenotoissa pyydetään ilmoittamaan tunnistettavan esineen kuvassa näkyvä numero, lyhyt perustelu sille miksi esine kuuluu sinulle, milloin esine on anastettu ja mistä osoitteesta sekä onko anastuksesta jo tehty rikosilmoitusta. Kerro myös löytyykö itseltäsi anastetuista esineistä valokuvia ja muista jättää omat yhteystietosi. Tarvittaessa poliisi ottaa ilmoittajaan yhteyttä kevään aikana.