Poliisin lauluvideosta somehitti – toivoo ihmisille voimia arjessa jaksamiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa eletään edelleen poikkeusaikaa koronaviruspandemian vuoksi. Poliisi toivoo ihmisten noudattavan annettuja ohjeita ja rajoituksia sekä välttävän lähikontakteja, jotta kansakunta pääsee mahdollisimman nopeasti takaisin normaaliin arkeen. Vaikeat ajat vaativat myös henkistä jaksamista.

Poliisin mukaan ihmisten ahdistus, mielenterveysongelmat, henkinen pahoinvointi ja itsetuhoinen käytös ovat lisääntyneet ja tämä näkyy myös poliisin työssä. Poliisista muistutetaan, vaikka fyysisten kontaktien on oltava minimissä, tarvitsemme nyt kaiken toisiltamme saatavissa olevan henkisen tuen. Jos omat voimat tuntuvat ehtyvän, on tarjolla auttavia palveluita joiden puoleen kannattaa kääntyä. Poliisi julkaisi Youtubessa videon, jolla halutaan tuoda ihmisille toivoa ja iloa elämään.

– Me poliisit haluamme omalta osaltamme lieventää ihmisten kokemaa henkistä pahoinvointia ja luoda uskoa tulevaan. Kuten rakasta elämää kappaleessakin lauletaan ”Päättyy yö – aamu saa, uusi päivä, kun kirkkaana koittaa”. Elämä jatkuu ja yhdessä selviämme yli vaikean ajan! kertoo videolla laulava tenori, vanhempi konstaapeli Petrus Schroderus kappalevalinnastaan.

Ihmiset ovat poliisin näkökulmasta noudattaneet poikkeusoloissa annettuja ohjeita ja määräyksiä pääsääntöisesti hyvin. Nyt on tärkeää jaksaa vielä tsempata ja tukea etänä toisiamme!