Yhdysvalloissa ei yhtään kouluammuskelua maaliskuussa 2020 – ensimmäinen kerta 18 vuoteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukkoammuskelut ovat olleet Yhdysvalloissa traagisen yleisiä jo vuosien ajan. Vuoden 2020 maaliskuu jää koronakriisin ansiosta historiaan ensimmäisenä kouluammuskeluista vapaana maaliskuuna vuosikausiin.

Washington Post -lehden toimittaja Robert Klemkon mukaan maaliskuussa Yhdysvalloissa ei jouduttu todistamaan yhtään kouluammuskelua. Kyseessä oli ensimmäinen maaliskuu sitten vuoden 2002, jolloin ampumavälikohtauksia ei kirjattu oppilaitoksissa.

Klemko tosin totesi Twitterissä, ettei maaliskuu 2002 sujunut sekään täysin ilman kouluväkivallan uhkaa. Tuolloin Kalifornian Carmichaelissa todistettiin läheltä piti -tilannetta 13-vuotiaan oppilaan yritettyä hyökätä opettajaansa vastaan. Vartija onnistui kuitenkin ehkäisemään tragedian syntymisen.