5G-foliohatut saapuivat Suomeen? Pedersöressä poltettiin teleliikennemasto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa ja Hollannissa on viime viikkoina levinnyt hurja salaliittoteoria, jonka mukaan kornavirus aiheutuisi uusista 5G-tukiasemista. Liikkeellä on useita erilaisia perusteita miksi niin olisi, mutta kaikkia teorioita yhdistää asiantuntijoiden täystyrmäys.

Nyt foliohattuilu on saapunut myös Suomeen, sillä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla Pedersöressä on ilmeisesti langettu sosiaalisen median hurjiin väitteisiin. Poliisi nimittäin raportoi, että sunnuntai-iltana kello 22.00 aikaan viranomaisille tuli ilmoitus Pedersören Lövössä palavasta teleliikennetekniikkaa sisältävästä rakennuksesta. Samassa yhteydessä on teleliikennemasto.

Pelastuslaitos sammutti palon, mutta teleliikenne mastossa jouduttiin katkaisemaan. Poliisi on tehnyt paikalla teknistä tutkintaa, ja paloa epäillään tällä hetkellä tahallaan sytytetyksi. Pohjanmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä. Poliisilla ei tällä hetkellä ole rikokosesta epäiltyä ja pyytää yleisöltä apua. Vihjeet voi lähettää osoitteeseen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi