Silikonirinnat pelastivat naisen hengen – estivät luodin etenemisen sydämeen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Silikonirinnoista on ollut hyötyä kanadalaiselle naiselle tavalla, jota hän tuskin osasi odottaa. Implantti pelasti hänet aseen luodilta. 30-vuotias nainen oli ollut kävelemässä yöllä Toronton kaduilla, kun häntä kohti ammuttiin.

Voimakasta kipua tuntenut ja rinnastaan verta vuotanut nainen hakeutui nopeasti sairaalaan. Teho-osastolla lääkärit huomasivat luodin kimmonneen hänen rintojensa silikoni-implanteista ja jääneen lopulta potilaan oikeaan rintaan.

Nainen kärsi ampumatapauksen jäljiltä ainoastaan murtuneista kylkiluista ja implanttiensa menettämisestä. Lääkärit uskovat implanttien pelastaneen hänet, sillä ilman niitä luoti olisi suurella todennäköisyydellä osunut hänen sydämeensä.

Gizmodo-sivuston mukaan naista kehotettiin olemaan hankkimatta uusia implantteja puoleen vuoteen tulehdusriskin vuoksi. Plastic Surgery Case Studies -julkaisussa paljastettuun tapaukseen perehtyneet tutkijat löysivät ainakin kaksi vastaavaa tapausta, joissa rintaimplanttien uskotaan pelastaneen ammutuksi joutuneiden henkiä.