iPhonen vakava bugi vuotaa tietoja hakkereille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Applen suosituissa iPhone-älypuhelimissa ja iPad-tableteissa on havaittu vakava bugi, joka avaa oven hakkereille. Haavoittuvuuden ansiosta käyttäjien yksityisiä tietoja on voinut päätyä jo vuosien ajan älylaitteista vääriin käsiin.

Yhdysvaltalaisen tietoturvayhtiö ZecOpsin paljastama haavoittuvuus ilmeni, kun yhtiö oli tutkimassa asiakkaaseen viime vuoden lopulla kohdistunutta tietomurtoa, Reuters raportoi. Yhtiön toimitusjohtaja Zuk Avrahamin mukaan Applen laitteiden bugia oli käytetty vähintään kuudessa tietomurrossa. Bugi on ollut laitteissa tammikuusta 2018 lähtien.

ZecOpsin mukaan iPhonen ja iPadin tietoturva-aukkoa on mahdollisesti käytetty jo pitkään korkean profiilin käyttäjiä vastaan. Haavoittuvuuden hyväksikäyttöön riitti yksi sähköposti, joka pakotti laitteen käynnistymään uudelleen. Samalla laitteeseen aukesi hakkereille takaportti, jonka kautta rikolliset pääsivät käsiksi laitteen tietoihin ja kuviin.

Apple on vahvistanut tietoturvayhtiön havainnot ja kertoo, että vakava haavoittuvuus löytyi laitteiden sähköpostisovelluksesta. Apple kertoo, että se on parhaillaan kehittämässä korjausta järjestelmiinsä.