Martat vinkkaavat: Näin teet herkullista granolaa kotona

Granola tai mysli on monen aamupalaherkku, jota kuluu reilusti viikossa. On edullisempaa valmistaa granolaa itse, eikä se ole kovinkaan vaikeaa. Raaka-aineeksi sopii kaurahiutaleiden lisäksi lähes kaikki siemenet, pähkintä tai kuivatut marjat ja hedelmät.

------

Martat on julkaissut herkullisen granolan ohjeen nettisivuillaan. Reseptiä on helppo varioida omien makumieltymysten mukaan. Kannattaa tehdä kerralla enemmän, niin herkkua riittää moneksi aamuksi.

5 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
3/4 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
3 dl pakastekuivattuja kotimaisia marjoja

1. Levitä leivinpaperi uunipellille. Kaada kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet pellille. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja ripaus suolaa.
2. Paista sekoitusta 200-asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kääntele välillä.
3. Anna jäähtyä ja lisää marjat. Säilytä granola tiiviissä purkissa.