Karanteenivappuna herkutellaan – pienpanimotuotteita ja paikallista ruokaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tänä vappuna kannattaa ottaa teemaksi karanteeniaika ja paikallisuus. Ihmiset juhlivat vappua kodeissaan pienellä porukalla ja laatua juhlaan voi hakea tarjoilun tasosta. On järkevää ostaa alahyllyn kuohuviinin sijaan pienpanimotuotteita tai paikallisen pienyrittäjän valmistamaa simaa.

Monet ravintolat ovat luoneet vappubrunssin noutopalveluna siten, että ihmiset voivat hakea kassillisen herkkuja etukäteen tilattuna. Jos haluaa valmistaa brunssin itse, kannattaa tuotteet hakea paikalliselta tuottajatorilta, kauppahallista tai kala- ja lihatiskin valikoimista.

Munkit ostetaan paikallisesta kahvilasta tai leipomosta. Samalla noudetaan kukkia kukkakaupasta koristelemaan kattausta ja terassia. Grillissä tirisee lähellä kasvaneen karjan lihaa ja salaatin seassa on paikallisen juustotilan makuja.

– Vappua juhlitaan tänä keväänä kotona, pienessä piirissä perheen tai läheisten kesken. Kevään karnevaali on hyvä syy kaivaa grilli esiin, tehdä vähän parempaa ruokaa ja nostaa malja uudelle kasvukaudelle. Skoolaisitko tänä keväänä kotimaisella marjamehulla tai pienpanimo-oluella, pyytää myös Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.