Sauna Open Air ja Kotkan Meripäivät peruttu: ”Päätös ainoa oikea”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hallitus teki viime viikolla päätöksen kieltää kaikki yli 500 ihmisen massatapahtumat heinäkuun loppuun saakka, mikä käytännössä aiheutti suomalaisen festarikesän peruuntumisen elokuun tapahtumia lukuunottamatta. Nyt kaksi suurta festivaalia on ilmoittanut tapahtumien perumisesta.

Sauna Open Air kertoi tänään peruvansa tulevan kesän tapahtuman ja ilmoitti, että seuraavan kerran festivaali järjestetään Tampereen Ratinanniemessä 9.-10. heinäkuuta 2021. Syynä on muiden tapahtumien tavoin hallituksen päätös massatapahtumien kieltämisestä.

Sauna Open Air –festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Viime kesänä kuuden vuoden tauon jälkeen järjestetty Sauna Open Air -festivaali keräsi Ratinanniemen 14.000 raskaan musiikin ystävää. Festivaali on järjestetty Tampereella kymmenen kertaa.

Kotkan Meripäivien perumisesta päätti eilisessä kokouksessaan Kotkan kaupunginhallitus. Samalla peruttiin myös oheistapahtuma Lasten Meripäivät. Meripäivät oli tarkoitus järjestää 23. – 26. heinäkuuta Kotkan Kantasatamassa ja Kotkansaaren alueella. Kesän 2021 Meripäivät järjestetään 29. heinäkuuta – 1. elokuuta 2021. Tapahtuma on kerännyt vuosittain yhteensä yli 200.000 kävijää.

– Päätös on vallitsevaan tilanteeseen nähden ainoa oikea, mutta silti valtavan harmillinen. Meripäivät on vuodesta 1962 järjestetty perinteikäs tapahtuma, jonka vaikutukset alueella ovat mittavat. Lukuisat yritykset, yhdistykset, tapahtumakävijät, artistit ja me tapahtuman tuotantotiimi pidämme Meripäiviä kesän kohokohtana monella tapaa, Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen kertoi.