99-vuotias sotaveteraani käveli puutarhan ympäri 100 kertaa – rikkoi kaksi ennätystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen toisen maailmansodan veteraani Tom Moore on herättänyt kansainvälistä ihastusta hyväntekeväisyystempauksellaan. Tempauksen ansiosta hän tuli myös rikkoneeksi kaksi ennätystä 99-vuotiaana.

Moore käveli taannoin kotipuutarhansa ympäri yhteensä 100 kertaa. Hän onnistui keräämään samalla yhteensä yli 33 miljoonaa euroa Iso-Britannian julkiselle terveydenhuoltojärjestelmälle. Miehen tavoitteena oli ollut kerätä hyväntekeväisyyteen tuhat puntaa.

Moore tuli tempauksensa ansiosta rikkoneeksi myös kaksi Guinnessin ennätystä. Ensimmäinen niistä oli suurimman kävelemällä kerätyn hyväntekeväisyyssumman maailmanennätys. Toinen oli puolestaan vanhimman Iso-Britannian singlelistan ensimmäiselle sijalle nousseen henkilön ennätys, jonka Moore sai julkaistuaan You’ll Never Walk Alone -hyväntekeväisyyskappaleen yhdessä Michael Ballin kanssa.