Hurja sääennuste! Ensi viikoksi lumisateita – jopa 20 senttiä kerralla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Takatalvi on tuonut kuluneen kevään aikana lumiennätyksiä monin paikoin Suomeen. Nyt sääpalvelu Foreca on uutisoinut, että ensi viikolla saattaa sataa jopa 20 senttimetriä lunta. Sateet alkavat äitienpäivänä.

– Tämä ei ole vitsi: Alkuviikolla lunta voi pyryttää yli 20 senttiä – myrskyltä näyttää, uutisoi Foreca.

Ensi viikon maanantaille povataan voimakasta matalapainetta ja myrskyä. Eniten myrskyt riepottelevat Suomen länsirannikkoa ja Pohjois-Pohjanmaata. Lumisateet saattavat kulkea Pirkanmaalle saakka.

– Tuulten lisäksi voimakas matalapaine tuo myös kunnon takatalven ainakin maan pohjoisosaan, mahdollisesti myös läntiseen Suomeen. Maanantain aikana erityisesti Lapin länsi- ja pohjoisosassa lunta voi pyryttää yli 20 senttiä – Kittilässä ja Kilpisjärvellä lunta on jo entuudestaan yli metrin verran.