Suomalaistutkimus: Runsaasti videopelaavat nuoret ovat muita lihavampia

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Oulun yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan nuorten miesten fyysinen aktiivisuus on vähentynyt ja istuminen lisääntynyt. Yhtenä syynä ovat tietokone- ja videopelit. Vähäinen fyysinen aktiivisuus ja suuri istumisen määrä ovat yhteydessä ylipainoon.

Tuoreen väestötutkimuksen mukaan paljon videopelejä pelaavien nuorten miesten elintavat ovat heikommat kuin vähemmän pelaavilla ikätovereilla. Paljon pelaavat olivat useammin lihavia, eli heidän painoindeksinsä oli yli 30. Syy on yksinkertaisesti se, että yli kolme tuntia päivässä pelaavat nuoret eivät ole tarpeeksi aktiivisia fyysisesti ja heidän ruokailutottumuksensa ovat huonot.

– Nuoruuden ylipainon tiedetään johtavan usein aikuisiän lihavuuteen ja terveysongelmiin. Tästä syystä on hyvä tunnistaa ja lisätä tietoisuutta eri istumiskäyttäytymisen muotojen vaikutuksesta elintapoihin, Oulun yliopistosta huomautetaan.