Käsidesistä tuli hämäräbisnes – väärennöksiä ja valekauppiaita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Käsidesin suosio on räjähtänyt kirjaimellisesti käsiin koronaviruspandemian aikana. Olemme kertoneet rehellisesti linjastojaan käsien desinfiointiaineen valmistukseen muuttaneista yrityksistä Suomessa ja maailmalla. Samaan aikaan rikolliset yrittävät päästä osingoille.

Kiilto tiedotti hiljattain puoskarimyyjistä, jotka ovat myyneet tekaistua desinfiointiainetta yhtiön nimissä. Nyt eteläkarjalainen apteekki on tilannut netistä litroittain käsidesiä ja maksanut tuotteet etukäteen. Tuotteita ei ole toimitettu. Vastaavanlaisia tapauksissa on muuallakin Suomessa.

Poliisi varoittaa ”koronan varjolla” kaupustelevista huijareista ja kehottaa niin yksityisiä henkilöitä kuin yrityksiä varmistautumaan mahdollisimman huolellisesti tuotteita kauppaavan osapuolen rehellisyydestä. Lisäksi ihmiset ovat varastaneet julkisilla paikoilla käytössä olevia käsidesituotteita joko omaan käyttöönsä tai juotavaksi niissä olevan korkean alkoholipitoisuuden vuoksi.