Simpsonit-ääni Hank Azaria vakuutti äänihuulensa: ”Joudun olemaan varovainen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Hank Azaria tunnetaan erityisesti lukuisten Simpsonit-hahmojen, kuten baarimikko Moen, poliisipäällikkö Wiggumin ja sarjakuvahemmon ääninäyttelijänä. Äänihuulten kunnossa säilyminen onkin miehen uran kannalta niin tärkeää, että hän on päättänyt vakuuttaa ne.

Azaria paljasti hankkineensa vakuutuksen Conan O’Brienin haastattelussa. Tähden mukaan joidenkin hahmojen äänet luovat muita enemmän rasitusta hänen äänihuulilleen. Päätökseen johti lopulta äänen menettäminen väliaikaisesti joitain vuosia sitten.

– Ääneni särkyy melko helposti joten joudun olevaan varovainen. Elämässäni oli rankka tilanne ja päädyin huutotappeluun. Menetin ääneni täysin eikä se palautunut lähes kahteen viikkoon. Säikähdin niin pahasti että vakuutin äänihuuleni, Azaria paljasti.

Näyttelijän mukaan haastavinta on usein Duffmanin äänen aikaansaaminen. Hän säästääkin hahmon repliikit yleensä viimeiseksi. Azaria kertoo olevansa onnekas Simpsonit-rooleistaan ja toteaa elantonsa riippuvan miltei täysin kyvyistään ääninäyttelijänä.