Poliisi luuli rattijuopoksi – auton ratissa olikin viisivuotias pikkupoika matkalla Kaliforniaan

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Utahissa työskenteleviä poliiseja odotti taannoin melkoinen yllätys. Rattijuopoksi epäilty kuljettaja paljastuikin vanhempiensa auton varastaneeksi viisivuotiaaksi. Poliisit olivat olleet sakottamassa toista autoilijaa ylinopeudesta, kun he huomasivat haparoiden ja kaistalta toiselle tiellä kulkeneen ajoneuvon.

Heidän yllätyksekseen pysäytetyn auton kuljettaja oli itkun partaalla ollut lapsi. Poika oli ehtinyt ajaa autolla yli kolmen kilometrin matkan. Pysäytetty viisivuotias kertoi olleensa matkalla Kaliforniaan ostamaan Lamborghinia. Lapsen äiti ei ollut suostunut ostamaan luksusautoa, ja niinpä hän oli suunnitellut tekevänsä sen itse.

Lapsella tosin oli mukanaan vain kolme dollaria, jotka eivät olisi todennäköisesti riittäneet Lamborghinin ostamiseen. Buzzfeed-sivuston mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, tullaanko pojan vanhempia vastaan nostamaan oikeustoimia. Viranomaiset kuitenkin uskovat pysäytetyn pojan reaktion perusteella, ettei tempaus tule toistumaan. Poliisin julkaiseman kuvan perusteella pojan iäksi kerrottu viisi vuotta on kyseenalaistettu.

 

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.