Älä heitä suojavarusteita vessanpönttöön – viemäritukokset lisääntyneet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vesilaitos Joensuun vesi on joutunut muistuttamaan ihmisiä siitä, että vessanpönttöön ei tule panna muuta kuin sitä itseään. Ihmiset ovat jostain käsittämättömästä syystä huuhdelleet koronavirusta estäviä suojavarusteita vessanpöntöistä alas. Ne tukkivat viemäreitä.

– Viemäritukokset, sekä jätevesipumppaamoiden häiriöt ovat viime aikoina lisääntynyt merkittävästi. Tarkemmissa selvityksissä on havaittu, että häiriöt ovat aiheutuneet viemäreihin joutuneista maskeista, kumihanskoista sekä käsipyyhkeistä ja -kankaista, vesilaitos tiedottaa.

Viemäriin saa panna huuhteluvesiä, ulostetta, virtsaa, wc-paperia sekä kodin ja kehon puhdistamiseen käytettyjä vesiä. Nenäliinat, käsipyyhepaperit, talouspaperit ja puhdistuspyyhkeet, maskit ja kumihanskat kuuluvat roska-astiaan.

– Kaikki ylimääräinen viemärissä aiheuttaa helposti tukoksia myös siellä kiinteistön omissa viemäriputkissa. Ollaan siis jatkossa tarkkoja, mitä sinne viemäriin laitetaan.