Kirkolle jättisakot – myivät valkaisuainetta koronaviruslääkkeenä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Australiassa toimivalle kirkolle on langettu sakkorangaistus koronalääkkeenä mainostetun aineen myynnistä. Ihmelääkkeeksi väitetty aine paljastui valkaisuaineeksi.

Genesis II Chruch of Health and Healingin Australian osasto myi valkaisuainetta Miracle Mineral Solution, eli MMS-nimellä. Sen väitettiin parantavan covid-19 -taudin lisäksi muun muassa syöpää, autismia, diabetestä ja aknea. Nyt Australialaiset viranomaiset ovat The Guardian -lehden mukaan lähestyneet kirkkoa yhteensä 151 200 australia dollarin, eli noin 90 000 euron sakoilla.

Viranomaiset ovat huolissaan MMS:n vahingollisista vaikutuksista. Valkaisuaine sisältää natriumkloriittia, joka heidän mukaan aiheuttaa vakavan terveysriskin sitä suunsisäisesti käyttäneille ihmisille, eikä väitetyistä terveysvaikutuksista ole minkäänlaisia todisteita. Vaatimuksista huolimatta MMS-ainetta ei ole vedetty pois myynnistä kirkon verkkosivuilta.