Poliisilla hurja takaa-ajo Kuopiossa – autoihin peltivaurioita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Henkilöauto ajoi poliiseja karkuun Kuopiossa perjantaiaamuna kello 07:50. Poliisipartio oli yrittänyt pysäyttää auton Jynkänkadulla, mutta se lähti ajamaan karkuun. Auto kiihdytti Niiralan suuntaan Kaartokatua pitkin.

– Paennut auto saatiin pakkopysäytettyä Valkeisenkadun ja Rinnekadun risteyksessä ja molemmat autossa olleet paikkakuntalaiset miehet otettiin kiinni. Pakkopysäytyksessä vaurioituivat sekä kohde- että poliisiauto. Lisäksi yhteen tien varteen pysäköityyn autoon tuli lieviä vaurioita, Itä-Suomen poliisista kerrotaan.

Poliisit voivat tarvittaessa pysäyttää ajoneuvon liikkeen pakkokeinoin. Se voi tarkoittaa piikkimaton käyttöä tai pakoauton ajon estämistä esimerkiksi kiilaamalla. Yleensä poliisia pakoon ajavat kuljettajat ovat nauttineet päihteitä.