Nainen söi 5 000 kilokaloria päivässä – sairaalareissu herätti elämäntapamuutokseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Arizonan osavaltiossa Scottsdalen kaupungissa asuva Danitza Casas saattoi ennen syödä niin kauan kunnes voi pahoin. Hänen elämäntapansa oli yhtä juhlimista ja roskaruoan mättämistä. Sitten hän luuli saaneensa sydänkohtauksen.

Selvisi, että rempseä nainen kärsi elämänsä ensimmäisestä paniikkikohtauksesta. Hän oli aiemmin kuitannut 160 kilon elopainonsa huumorilla. Todellisuudessa hän tunsi olonsa surulliseksi, eikä nauttinut kehostaan. Alkoi sinnikäs elämäntapamuutos.

Danitzalla kesti neljä vuotta saavuttaa ihannepainonsa. Hän laihdutti siinä ajassa yhteensä 90 kiloa ja muutti kehonsa koostumusta läskistä lihakseksi. Kaikki alkoi tavallisesta kävelystä. Kuntovalmentajansa avulla hänen suorituksensa paranivat ja kilot karisivat. Lopulta Danitza poistatti ylimääräistä ihoa leikkauksen avulla. Hän poltti kaikki aikaisemmat vaatteet ikäänkuin rituaalina uuden vartalonsa kunniaksi.