Heroiinia salakuljettaneelle kuolemantuomio Zoom-videopuhelussa

Ohhoh! · Tim Isokivi

37-vuotias malesialaismies on tuomittu Singaporessa kuolemanrangaistukseen huumeiden salakuljettamisesta. Erikoisen tapauksesta tekee tapa, jolla rangaistus langetettiin.

Koska tuomion antamista ei voitu hoitaa koronakriisin vuoksi kasvotusten, suoritettiin se videopuhelun välityksellä. Reuters-uutistoimiston mukaan Punithan Genasan tuomittiin Zoom-videopuhelun välityksellä kuolemanrangaistukseen hirttämällä.

Genasan oli pidätetty 28,5 gramman heroiinilastin salakuljettamisesta kahden kuriirin avustuksella. Huumerikoksista tuomittujen teloittaminen ei ole Singaporessa harvinaista maan tiukkojen huumausainelakien vuoksi. Gesanin saamaa tuomiota ja sen langettamista videopuhelun välityksellä on kritisoitu lukuisten ihmisoikeusjärjestöjen, kuten Amnesty Internationalin toimesta.