Mopopoika puhalsi alkometriin kolme promillea Turussa – kaveri kyydissä ilman kypärää

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi huomasi Turussa Littoistentiellä mopon, jonka kyydissä oli matkustaja ilman kypärää lauantai-iltana kello 19:30. Mopoa ajaneelle pojalle suoritettiin puhalluskoe. Se näytti hurjaa 1,31 mg/l:n lukemaa ja poika vietiin poliisilaitokselle tarkkuusalkometriin.

Vuonna 2003 syntyneen mopoilijan ensimmäinen puhallustulos vastaa noin kolmen promillen humalaa. Lukema ehti kuitenkin laskea poliisilaitokselle mentäessä ja hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,84 milligrammaa uloshengityslitrassa. Se vastaa noin 1,92 promillea.

Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea verestä mitattuna tai 0,53 milligrammaa litrasta uloshengitysilmaa. Tuhdissa humalassa lauantaina alkuillasta ollut mopopoika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Alaikäisten alkoholin nauttimisesta tehdään aina ilmoitus lastensuojeluviranomaisille ja kotiväelle.