Ostoskeskus vaihtoi hissinapit pedaaleihin – tarkoituksena ehkäistä koronan leviämistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemian myötä monissa kaupoissa on otettu käyttöön luovia ratkaisuja, jotta asiakkaat voisivat vältellä esineiden ylimääräistä koskettelua. Nyt eräässä ostoskeskuksessa on luovuttu hissien perinteisistä napeista.

Bangkokin Seacon Squaren ostoskeskuksen asiakkaat yllättyivät taannoin astuessaan hissiin. Sormilla painettavien nappien sijaan hissit toimivat lattiaan asennettujen pedaalien avulla. Kerros valitaan polkemalla niitä jalalla.

Muutoksen tarkoituksena on tietenkin yrittää rajoittaa koronaviruksen leviämistä hissin nappien kautta. Bangkok Post -lehden mukaan asiakkaat yllättyivät ensin uudistusta, mutta moni on nopeasti tottunut ja kehunut ostoskeskuksen uudistusta.