Pablo Escobarin veli haastoi Applen oikeuteen – väittää joutuneensa hakkeroiduksi

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Edesmenneen kolumbialaisen huumeparoni Pablo Escobarin veli Roberto on aloittanut oikeustoimet teknologiajätti Applea vastaan. 73-vuotiaan miehen mukaan hänen henkensä joutui uhatuksi iPhone-puhelimen puutteellisen tietoturvan ansiosta.

Roberto kertoo ostaneensa iPhone X -puhelimen myyjän vakuuteltua kyseessä olevan markkinoiden turvallisin älypuhelin. Miehen mukaan joku kuitenkin hakkeroi laitteen ja köysi hänen oosoitteensa FaceTime-sovelluksen kautta. Puhelimen hakkeroinut Diego-niminen taho oli lähettänyt Roberton osoitteeseen uhkauskirjeen.

Oikeuden pöytäkirjoissa Roberto kertoo joutuneensa uhkauksen vuoksi muuttamaan ja käyttämään runsaasti rahaa turvallisuutensa tehostamiseen. Hän vaatii TMZ-sivuston mukaan teknologiajätiltä 2,6 biljardin dollarin vahingonkorvauksia.

Oikeustoimien lisäksi Roberto Escobar taistelee Applea vastaan erikoisemmalla tavalla. Hän lanseerasi kullallan päällystetyn version iPhone 11 Pro -puhelimesta Escobar Inc -yhtiönsä kautta 499 dollarin hintaan. Roberto uskoo iPhonen ökyversion myymisen Applea edullisemmalla hinnalla aiheuttavan vahinkoa yhtiölle.