Uimaranta varmistaa turvavälit – auringonottajille aidatut alueet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uimarannat houkuttelevat lämpimien kelien myötä paikalle runsain määrin ihmisiä koronapandemiasta huolimatta. Eräällä ranskalaisella yleisellä rannalla turvavälien pitämistä yritetään pitää yllä aitojen avulla.

La Grande-Mottessa sijaitsevalle uimarannalle on rajattu aidoilla yhteensä 66 nautiskelualuetta. Ne varataan omaan käyttöön etukäteen internetissä. Kaikki ensimmäiset vuorot varattiin alle kahdessa tunnissa.

Tarjolla on kahden, neljän ja kuuden hengen alueita. Uiminen on rannalla edelleen sallittua. Viranomaiset ovat pyrkineet järjestämään veteen pääsyn niin, että rannalla vierailijat olisivat mahdollisimman vähän kontaktissa toistensa kanssa.

Eläinten tuominen ja tupakointi on rannalla kiellettyä, ja musiikin kuuntelu on sallittua vain kuulokkeilla. Daily Mailin mukaan mukaan rannan kokeilu jatkuu ainakin 2. kesäkuuta saakka.