Nainen hoiti kasvia rakkaudella kuukausia – olikin tavallinen rikkaruoho

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dionne Driver huomasi puutarhansa ruukusta pilkistävän pienen kasvin alun. Nainen päätti hoitaa ja vaalia kasvia. Hän lannoitti ja kasteli ruukussa kasvavaa aarrettaan. Sitten hän selvitti, mikä laji oli kyseessä.

Yllätys oli melkoinen, kun selvisi, että nainen oli hoitanut kuukausien ajan tavallista maitohorsmaa. Metro-lehden mukaan kyseessä on Suomessakin kaikkialla kasvava tuttu kasvi, joka tekee pinkkejä kukkia ja leviää nopeasti. Osa ihmisistä pitää maitohorsmaa rikkaruohona.

Driver päätti pitää kasvin, koska oli aloittanutkin sen hoitamisen. Se nimettiin puutarhureiden Facebook-ryhmässä Weed Wendyksi, jossa weed-sana tarkoittaa siis rikkaruohoa. Maitohorsma on mainio villiyrtti, jonka nuoria versoja voi syödä tankoparsan tapaan.