Japanilaiskaupungissa harkitaan uutta lakiehdotusta – kieltäisi älypuhelimen katselun kävellessä

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Älypuhelimien käyttö julkisilla paikoilla liikkuessa herättää toisinaan keskustelua niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Nyt eräässä japanilaisessa kaupungissa harkitaan lakiuudistusta, joka kieltäisi puhelimen näytön vilkuilun kävelemisen aikana.

Taannoisessa tutkimuksessa seurattiin 6 000 Yamaton kahden juna-aseman lähellä liikkunutta. Noin 12 prosenttia heistä käytti kävellessään älypuhelimia. Tuore lakiehdotus tekisi toteutuessaan älypuhelimen käytöstä kiellettyä julkisilla paikoilla kävellessä.

Lakiuudistusta ajavien poliitikkojen mukaan älypuhelimien käytöstä johtuvat onnettomuudet ovat lisääntyneet Yamatossa. Mikäli lakiehdotus menee läpi, astuu se Soranews24-sivuston mukaan voimaan jo 1. heinäkuuta.