Laki muuttui tänään – polkupyöräilijöille luvassa sakkoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Traficom muistuttaa suomalaisia uuden tieliikennelain voimaan astumisesta kesäkuun alussa. Uuden lain myötä polkupyörässä pitää jatkossa olla myös takavalo hämärällä. Polkupyöräilijät saavat lisäksi myös uusia liikennemerkkejä.

Kesäkuusta lähtien polkupyörissä tulee olla hämärällä tai pimeällä eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävän valaisimen lisäksi myös taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin. Valot ovat pakollisia myös silloin, jos näkyvyys on huonontunut sään takia, Traficom muistuttaa.

Jatkossa polkupyöräilijöiden on väistettävä bussia kuten autoilijoiden. Matkustajia saa kuljettaa laillisesti, mikäli polkupyörässä on niille varustettu istuin. Myös pyörätiet ja niiden merkinnät tulevat muuttumaan. Poliisi voi sakottaa polkupyöräilijä jatkossa liikennevirhemaksuilla. Suomessa polkupyörien valot eivät ole kovin yleisiä, joten sakkoja lienee luvassa ainakin alkuvaiheessa.