Britannia kielsi seksin muilta kuin yhdessä asuvilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on otettu käyttöön uudet koronapandemiaan liittyviä lakeja. Niiden myötä seksin harrastaminen on kiellettyä kahdelta eri taloudessa asuvalta, vaikka he olisivat pariskunta.

Uusi sääntö kieltää kahden tai useamman ihmisen kokoontumisen tai yhteisen kanssakäynnin kotona, mikäli he eivät asu yhdessä. Käytännössä tämä koskee myös seksin harrastamista. Myös yön viettäminen kodin ulkopuolella on kiellettyä ilman hyväksi katsottua syytä.

Erillään asuvat pariskunnat saavat lain mukaan jatkossa viettää yhteistä aikaa kodin ulkopuolella. Seksin harrastaminen ulkona on kuitenkin jo ennestään kiellettyä Iso-Britannian laissa, sillä se luokitellaan itsensäpaljasteluksi ja julkisen säädyllisyyden rikkomiseksi.

Independent-lehden mukaan uutta lakia rikkovat voivat saada teostaan sakkorangaistuksen tai jopa joutua pidätetyksi. Toistaiseksi on epäselvää, kuinka viranomaiset tulevat käytännössä valvomaan lain noudattamista.